Home  >  INKOOP ZORGAANBIEDERS  >  Beveiligd e-mailen en versturen van bestanden (Cryptshare)

Beveiligd e-mailen en versturen van bestanden (Cryptshare)

Voor zorgaanbieders en gemeenten is het mogelijk om op een beveiligde manier te mailen en bestanden uit te wisselen met medewerkers van het team inkoop, team jeugd en team Wmo. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van secure file transfer van Cryptshare. Deze oplossing ondersteunt zowel het beveiligd versturen als het beveiligd ontvangen van berichten.

 

Voor de verzender is het eenvoudig om de bestanden te versleutelen en te verzenden zonder dat daarvoor ingewikkelde encryptieprogramma’s geïnstalleerd hoeven te worden. Daarnaast hoeft men zich niet meer af te vragen of de bestanden in goede orde zijn ontvangen door de andere partij. Door middel van automatische meldingen worden de verzender en de ontvanger op de hoogte gehouden van de status van de verzending.

 

De cryptshare omgeving van de gemeente Maastricht is te bereiken via de volgende link:


Link:
                                                            

 

logo_cryptshare

 

 

 

 


Eenmalig wordt gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens te vullen zoals mailadres en telefoonnummer. Daarna worden deze gegevens vastgehouden. Per verstuurd bericht is het verplicht om het bericht te beveiligen met een wachtwoord dat separaat moet worden gecommuniceerd met de ontvanger.

 

Meer informatie treft u aan in de handleiding Cryptshare. Deze kunt u vinden onder het kopje downloads.


Deelnemende gemeenten
Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Gulpen-Wittem Gemeente Maastricht Gemeente Meerssen Gemeente Vaals Gemeente Valkenburg