Home  >  Samenwerken met bewindvoerders

Samenwerken met bewindvoerders

Convenant Beschermingsbewind 2018 – 2019

 

Actuele informatie
Een actuele lijst van deelnemers, de tekst van het convenant en de daarbij horende werkafspraken vindt u bij de downloads op deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met samenverder@maastricht.nl.

Samen Verder
Beschermingsbewindvoerders hebben samen met de zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland afspraken gemaakt over onderlinge samenwerking in de regio.

De afspraken zijn vastgelegd in het Convenant Beschermingsbewind 2018 – 2019. Het convenant vormt een basis voor verdere samenwerking en de waarborg van kwaliteit.

Het doel is om mensen die onder bewindvoering komen te staan beter te beschermen en beter te begeleiden naar een gezonde financiële situatie.

Afspraken
Zo regelt het convenant dat cliënten bijvoorbeeld al budgetbeheer kunnen krijgen tijdens de wachttijd voorafgaand aan een rechterlijke uitspraak zodat schulden niet verder oplopen. Ook wordt het mogelijk om het wetenschappelijk instrument MESIS in te zetten dat normaal alleen wordt gebruikt voor schuldsanering. MESIS levert een gedegen oordeel wat iemand nodig heeft aan hulp.


Deelnemende gemeenten
Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Gulpen-Wittem Gemeente Maastricht Gemeente Meerssen Gemeente Vaals Gemeente Valkenburg