Home  >  Nieuws  >  Project Droommoeders

Project Droommoeders

Een unieke kans op een nieuwe toekomst!

 

 

Jonge, vaak werkloze, alleenstaande moeders tot en met 27 jaar weer toekomstperspectief bieden. Dat is de ambitie van het innovatieve project Droommoeders. Het Elisabeth Strouven Fonds heeft samen met de gemeente Maastricht diverse partners in het sociaal domein gemobiliseerd om te kijken naar kansen en mogelijkheden om meer aandacht te creëren voor de
dromen en talenten van jonge moeders.

 

De drijvende kracht van dit project is de intensieve en integrale aanpak die deze kwetsbare groep vrouwen stimuleert hun talenten te ontplooien en hun dromen om te zetten in daden.

 

Projectleider is Mardoeka Christensen van Trajekt. De verdere uitvoering van het project wordt opgepakt door een samenwerkingsverband van Kredietbank Limburg, MIK Kinderopvang, Trajekt en Bureau Jeugdzorg. Vanuit dit samenwerkingsverband wordt ook intensief met andere ketenpartners geschakeld, zoals Sociale Zaken Maastricht Heuvelland. In het artikel ‘Dromen zijn geen bedrog bij project Droommoeders’ licht Mardoeka Christensen alvast een tipje van de sluier op. Je vindt het artikel terug in de nieuwsbrief van Trajekt.

Bericht geplaatst op 11 oktober 2017
Het laatste Nieuws

Opvoedvragen? Chat met CJG043

Alle ouders hebben zo nu en dan vragen over de opvoeding of het opgroeien van hun kind. Dan is het fijn om even te kunnen sparren met een professional. Voor een concreet antwoord, tips en advies of voor geruststelling. Of om gewoon even je hart te luchten en je verhaal te delen.

Sinds november kan dat! Op de website van het CJG043 kun je namelijk chatten met een opvoedondersteuner. Om te beginnen zal de chat op drie tijden geopend zijn:
maandag van 20.00 tot 22.00 uur, dinsdag van 10.00 tot 12 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Ook kun je je vraag 24/7 per mail voorleggen. Dan krijg je binnen twee werkdagen antwoord.

Kijk voor meer informatie op www.cjg043.nl/chat

Vaals helpt en ondersteunt

Nieuw in Vaals: Spreekuur basisondersteuning

Vanaf december 2017 zal een medewerker Participatiewet van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland een spreekuur houden op dinsdagochtend in de Brede School te Vaals.

In dit spreekuur wordt basisondersteuning in de brede zin van het woord geboden. MEE, KBL en Vluchtelingenwerk zijn aanwezig. Daarnaast wordt ook hulp geboden bij het invullen van formulieren en belastingzaken.

 

Start wehelpen.nl in Vaals

De gemeente Vaals/Vrijwilligerscentrale Vaals is de samenwerking aangegaan met WeHelpen. WeHelpen is een coöperatie die zich richt op het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website www.wehelpen.nl. Wehelpen is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen. Of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag. Voor meer informatie: www.wehelpen.nl/vaals.  WeHelpen in Vaals wordt aangestuurd vanuit de  Vrijwilligerscentrale.

 

Netwerkbijeenkomst Gezond leven in Vaals

Op dinsdag 21 november vond de netwerkbijeenkomst Gezond leven in Vaals plaats.

Het thema was armoede en met name preventie en vroegsignalering hiervan. Er werd ingegaan op de netwerkanalyse zoals die door Lotte Prevo is gemaakt, op basis van de vragenlijsten die enige tijd geleden aan de netwerkpartners zijn verstuurd. Daarnaast heeft Lotte met een aantal partners verdiepende interviews gehouden. In de bijeenkomst zijn we in gesprek gegaan over de concrete  vervolgstappen n.a.v. de netwerkanalyse.

Meer informatie:

Marjolein Wassenberg | Beleidsadviseur Maatschappij
Cluster WMO en leefbaarheid| Gemeente Vaals
Tel.: 043 3068554 | E-mail: m.wassenberg@vaals.nl

Website CJG043 ook voor professionals

 

In de recente doorontwikkeling van de website van CJG043 zijn professionals niet vergeten.

Het professionaldeel van de site is namelijk vernieuwd: https://www.cjg043.nl/professionals/

Naast updates uit de regio, vind je er ook een overzicht van het preventief aanbod uit de regio en een kennisbank met interviews en gastbijdrages van professionals uit de regio.

Die hun expertise delen over allerlei interessante onderwerpen als hoogbegaafdheid, dyslexie, huiselijk geweld, angst en meer!

Meer kunst en cultuur voor kinderen in Vaals

De gemeente Vaals neemt deel aan het Jeugdcultuurfonds Limburg. Het Jeugdcultuurfonds maakt kunst en cultuur bereikbaar voor kinderen uit gezinnen met een kleine beurs en betaalt de contributie en benodigdheden als de ouders dit niet zelf kunnen.

Op 23 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de Prestatieafspraak tussen de gemeente Vaals en het JCF ondertekend.
De bijeenkomst stond vooral in het teken van kinderen uit Vaals die cultuur op hun eigen manier beleven. Toeschouwers konden genieten van een repetitie van de Koninklijke Jeugdharmonie St. Cecilia 1836 Vaals o.l.v. Richard Didden. Zij gaven hen een kijkje achter de schermen en lieten zien hoe hard werken tijdens het repeteren uitgroeit tot de uitvoering van een muziekstuk.

Dansgroepen van Balletschool Cimarelle o.l.v. Maaike Cima en breakdancegroep Breakfast Crew o.l.v. Marcel van der Steen namen de toeschouwers in hun eigen stijl mee in de wereld van dans en expressie.

 

De Provincie Limburg, de Rabobank Foundation van de Rabobank Centraal Zuid-Limburg en drie Limburgse musea – Bonnefantenmuseum Maastricht, Continium discovery center Kerkrade en Limburgs Museum Venlo- dragen de kunsten in Limburg ook een warm hart toe. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen en vertegenwoordigers van de Rabobank Foundation en de Limburgse musea vertelden hoe zij kunst en cultuur juist voor kinderen uit gezinnen met een kleine beurs mogelijk willen maken.

 

Meer info: gemeente Vaals, Marjolein Wassenberg, 043 306 85 54 of m.wassenberg@vaals.nl

Lekker buiten – lekker actief in Vaals!

Inrichting geveltuin en/ of boomspiegeltuin zonder aanvraag
Een gezellige groene buurt? Dat doen we samen!

In het kader van burgerparticipatie kunnen inwoners van Vaals vanaf nu zonder aanvraag een geveltuin en/of boomspiegeltuin inrichten. Er zijn wel een aantal spelregels. Lees op de site welke dat zijn: http://www.vaals.nl/actueel/nieuws_3639/item/een-gezellige-groene-buurt-dat-doen-we-samen_19246.html

 

Nieuwe belijning schoolplein en buitenspeelgoed

In kader van JOGG Heuvelland is er op 28 aug. nieuwe belijning gemaakt op het schoolplein van de Brede School te Vaals, ook kregen de twee basisscholen, obs De Kleine Wereld en De Robbedoes buitenspeelgoed. Zie hier een verslagje: https://www.facebook.com/gemvaals/posts/1332362123528429


Deelnemende gemeenten
Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Gulpen-Wittem Gemeente Maastricht Gemeente Meerssen Gemeente Vaals Gemeente Valkenburg